Angered – Det finns hopp trots stora utmaningar

 Det finns hopp men det kräver stora utmaningar

Efter det oroväckande halvåret som har varit i Angered där flera av deras spelare har fått bevittna skjutsningar, döda människor och har varit tvungna att vara inlåsta i klubbstugan medan poliserna har genomsökt området för gärningsmän, så finns det nu hopp om att samhället ska bli tryggare för ungdomarna ingen. Dock kräver det givetvis stora utmaningar och det kommer att ta lång tid innan de får tillbaka att sådant Angered som var innan detta hemska har börjat ske.

 

Många sysslolösa ungdomar på sommaren

När skolan har slutat och sommarlovet har börjat, är det många barn som känner en enorm lycka om att få göra allt de vill göra som de inte hinner med när det är skola. Dock är det inte lika många ungdomar som gör det i Angered, utan där går många sysslolösa på sommaren när det inte finns någon skola som aktiverar dem. En person vid namn Alan Amin vill ändra på det, och startar därför en spontanfotboll för tjejerna och killarna i trakterna. Det kommer alltså vara fotbollsträningar som man kan komma och gå på hur man vill, vilket både Alan och andra personer i Angered är bra för ungdomarna så dem får något att göra, träffa nya kompisar och samtidigt utvecklar sin fotboll.

 

Vem är Alan Amin?

Alan Amin är en kille på 26 år som spelar i herrlaget, huvudtränare för damlaget i samma klubb och även projektansvarig i klubbens styrelse. Ja, som du förstår så är han djupt involverad i Sveakurd FC som är klubben han spelar för och även tränar. Klubben håller till i stadsdelen Angered i nordöstra Göteborg, så Alan är en av alla berörda som bor i stadsdelen när alla skottlossningar och mord har skett som mest senaste halvåret. Varför Alan frivilligt ställer upp och skapar denna fotbollsskola för ungdomarna är för att för det första älskar fotboll, vilket man för övrigt kan se med tanke på vad han håller sig sysselsatt med. Andra anledningen är att han har en start tro på att ett föreningsliv kan ge en större gemenskap bland människor och framförallt den integrationen som finns i samhället som helhet. Därför går han in helhjärtat med att få ungdomar i Angered att börja känna sig tryggare. Givetvis måste fler än han ta initiativ för att det ska bli en stor förändring, men många i stadsdelen Angered tycker detta är fantastiskt. Dock finns det många föräldrar som fortfarande är rädda om sina barn när de ska vistas på fotbollsplanen där många ungdomar har bevittnat sådant ingen människa i världen ska behöva se. Alan säger att när han kom till Sverige som tre år gammal så betydde idrotten och specifikt fotbollen mycket för honom och han tror att det inte är någon större skillnad för ungdomarna och barnen idag. Han ser barn ute på gatorna under sommaren men som inte har någon organiserad verksamhet att ägna sig åt, vilket Alan vill förändra så att det inte bildas gängbråk och liknande.

Privacy Policy