Angered MBIK

Angered vill få bort våldet, annars försvinner dem

Angered MBIK är en av flera klubbar som håller till i stadsdelen Angered i Göteborg. Dem har bland annat blivit utsatta för sjukt våld som har drabbat deras förening men även det andra fotbollslaget i närheten, Angered United. Det som har skett och drabbat Angered MBIK som även har skett nyligen är att en man har blivit skjuten 500 meter från klubbstugan. Bara det är något som oskyldiga unga barn inte ska behöva se eller uppleva när det är och tränar sin sport som det gillar. Dessutom utgör det en stor risk att det själva skulle kunna hamna i fara eller i värsta fall bli träffade när det sker en skottlossning så nära inpå. Tyvärr var inte det de enda som har skett och drabbat Angered, utan det har inträffat ett dödande skott på en man precis utanför klubbstugan där fler både unga och vuxna fick bli vittnen, även det är något som inte borde ske framför barn och helst inte över huvud taget. Det var till och med så att några av Angered MBIK egna spelare hittade mannen död, innan polis eller andra var på plats. Som grädde på moset blev en man skjuten mitt framför barn som inte ens har hunnit fylla 10, varav en tjej inte fick fram ett ord och bara stod chockerad och kollade ner i marken. Som du säkert förstår så känner sig varken spelare, tränare eller föräldrar sig trygga att gå dit eller skicka dit sina barn. Därför har Angered MBIK skickat in ett öppet brev till politiker, tidningar och allmänheten för att meddela det här och hur illa det verkligen är så att det kan bli någon skillnad. Blir det ingen skillnad och att ingen reagerar och vill hjälpa till att få slut på detta hotar Angered MBIK att dem ska lägga ner verksamheten, vilket är helt klokt eftersom det inte är tryggt för barnen att vistas där, och framförallt inte för den mentala biten. Många barn har fått besvär efter skottlossningarna och varit rädda.

 

Framgångsrik klubb

Angered MBIK är i grund och botten en framgångsrik klubb som har fått fram många duktiga fotbollsspelare genom tiderna. Många av deras flick- och pojklag har vunnit cuper och serier som numera har gått vidare till större elitsatsande klubbar för att komma längre i fotbollen. Angered MBIK har alltså gett spelare en bra grund i sin fotboll och framförallt fått ungdomarna att börja gilla fotbollen, vilket är den största drivkraften när det kommer till att lyckas i vad man än gör. Det är nu väldigt synd att fotbollsklubben är näst intill tvingade till att lägga ner sin verksamhet för att det sker en gängkriminalitet runt planen som gör att spelare och andra personer runt omkring inte känner sig trygga.

 

Angered MBIK vill ha hjälp

Som du läste tidigare har Angered MBIK gått ut med att dem vill ha hjälp för att kunna förbättra situationen, då dem själva inte riktigt har resurserna för att kunna fixa detta. Det mesta handlar inte om pengar utan att dem måste ha hjälp från polis och andra statliga myndigheter att få fast dem som utgör morden och skottlossningarna. Det är annars tvingade att lägga ner deras fotbollsverksamhet för att de inte kan riskera att någon i klubben blir skadad.

 

 

Privacy Policy