Göteborg HC

Alla får vara med i Göteborg HC

Göteborg HC är en ishockeyklubb för alla. Det är klubben som har visat framfötterna för andra ishockeyklubbar i Sverige för hur man ska jobba med integration inom hockeyn. Ishockeyklubben har gjort ett gediget jobb med att få människor men framförallt tjejer från många olika kulturer att få en susning om vad ishockey är och att de börjar intressera sig i sporten. Tjusningen med ishockey är gemenskapen och alla känslor som är inblandade. Barn är kreativa och gillar att prova det de sett på tv det är just därför många barn tycker det är kul att testa på ishockey. Det har bland annat fått dit många tjejer som nyligen flyttat till Sverige. Ishockeyn har blivit som en fristad från dem där dem kan vara som dem vill utan att få konstiga blickar på sig eller känna sig utpekade. Dessutom är det flera tjejer och killar från andra länder, så det känner sig absolut inte ensamma vilket dem kan känna i andra fall, exempelvis skolan. De lär även känna varandra och utvecklar sin kompis-krets. Ja, som du säkert förstår så får dem ut mycket positivt utan att testa på hockey hos Göteborg HC, och ännu har du inte läst om själva tränandet. Det finns många studier som visar att träning för unga, även vuxna men främst för unga, gör att dem får det lättare att koncentrera sig i skolan som i sin tur leder till att dem lär sig mer. Detta är något som tjejerna och killarna i hockeyn, som i andra sporter också, drar nytta av.

 

Föregångare med integration inom ishockeyn

Ishockeyklubben från västkusten visar framfötterna jämfört med andra ishockeyklubbar i Sverige genom att de får många att testa på ishockey. Det riktar sig inte bara in på spelare från Sverige utan spelare från olika kulturer. Det gör även att många känner sig välkomna. Dessutom är pressen inte lika stor där som det exempelvis kan vara i Stockholm, vilket kan göra att många unga tjejer och killar som verkar tycka sporten är kul vågar inte börja eller testa för att dem vet att dem inte kommer vara så bra som alla andra och därmed bli retade. Göteborg HC är duktiga på att ge nya spelare komplimanger och är stenhårda med att säga till spelare som trycker ner andra. Det resulterar i en bra jargong i laget.

 

Fokus på damhockeyn och utländska tjejer

Göteborg HC jobbar brett på allas lika rättigheter inom ishockeyn, men med fokus på damhockeyn som blir bara större och större. Klubben satsar på att ta sig till SDHL, högsta ligan inom damhockeyn. Spelarna i laget ska vara från alla samhällsklasser och truppen ska bestå av många från närområdet. Det skulle bara gynna Göteborg som stad med ett dam ishockeylag i SDHL. Det finns otroligt mycket potential och arbetsmöjligheter i Göteborg och det lockar just många dit. Många som spelar i Göteborg HC och framförallt i damhockeyn har känt att dem alltid är välkomna dit oavsett hur man ser ut eller vilket religion man tror på. Göteborg HC har satsar otroligt mycket på att spelarna ska vara ödmjuka mot varann och respektera varandra.

Privacy Policy